TOMAT 'Giallo del Vesuvio'
Keskvarajane sort kasvuhoonesse ja avamaale. Kõrge kuid kompaktne ''kartulilehtedega'' taim. Tomatid on kollased, kergelt ovaalsed ja väikese''nokaga'', kaaluga 20-60 grammi 7-10 kaupa kobaras. Mahedad, magusad, kerge hapuka noodiga, lihakad. Ei lõhene ja säilivad väga kaua, kui korjata ja säilitada koos kobaraga.
Säilitamiseks korja kobar kui umbes 70% on kollased, riputa varjulisse hästi õhutatud kohta järelküpsema.
Taime 1-2 haru toestada, eemaldada nendelt külgvõrsed. Õitsemise algusest umbes 45 päeva kulub saagini. Augustis murtakse latv tomatite valmimise kiirendamiseks.
Taimede ettekasvatamiseks vähemalt 7-8 nädalat. Idanemine parim +22+26 kraadi juures. Taimekasvatus +18 kraadi juures. Taimed pikeeritakse idulehtede sügavusele külvist 3-4 nädala jooksul. Päikesepaisteline soe kasvukoht ja ühtlaselt parasniiske huumusrikas muld. Nõrgalt happeline kuni neutraalne. Fosfori- ja kaaliumilembene. Liigne lämmastik mõjutab tomatite maitset ja säilimist ning muudab taimed haigustele vastuvõtlikumaks.
Lisainfo
- Kogus 0,1 grammi u 40 seemet