RULLKÕRVITS 'Bianco d'Trieste'
Cucurbita pepo Kabatšokk
Väga varajane kabatšokk valmib juba 45 päevaga tärkamisest. Valkjasroheline sileda koorega silinderjas vili on poolpikk. Parim 15-20 cm pikkusena. Seemne võib külvata ka avamaale, kui mulla temperatuur on juba 10-12 kraadi. Varasemaks saagiks on vajalik ettekülv. Sobib marineerimiseks ja keetmiseks-küpsetamiseks. Säilitamiseks samuti.
Rullkõrvitsale sobib päikesepaisteline tuulte eest kaitstud kasvukoht. Istikuid tuleks ette kasvatada ja istutada avamaale pärast öökülmaohu möödumist. Varasema saagi saamiseks võib kasutada ajutist kilekatet või plastkuplit.
Tolmlemise ja viljumise soodustamiseks soovitatakse kasvuajal puhmiku keskelt 2-3 lehte välja lõigata.
Saaki koristatakse valikuliselt. Kabatšokil korjatakse enamasti 7 kuni 10 päeva vanuseid noori vilju. Vilja valmides muutub viljaliha tuimaks ja koor puitub. Ülekasvanud ja füsioloogiliselt valminud vilju võib kasutada nagu talikõrvitsaid.
Lisainfo
- Kogus 2 grammi