ARBUUS Asahi Miyako F1

Citrullus lanatus          Harilik arbuus

Väga varajane Itaalia hübriid katmikalale või avamaale. Aretatud taluma madalamaid temperatuure. Crimson-sweet tüüpi supermagus arbuus. Vili ümar, suur. Triibulise õhukese koore- ja roosakaspunase viljalihaga.  Taim kompaktne 1,5 m võrsetega. Suhteliselt haigustekindel ja kvaliteetne.

 

Ettekülv teha mai alguses, tõusmete saamiseks võib kuluda 1 kuu. Idanemiseks, aga ka kasvamiseks vajavad sooja : + 20 - 30°C, palju valgust ja parasniisket huumusrikast saviliivmulda. Rasked mullad talle ei sobi. Ei talu ka liigniiskust ja seisvat vett , kuid parasniiske keskkond poleks paha. Kasvukoht peaks olema soe ja tuulevaikne. Kasvuhoones on kergem, avamaal aga sobiks väga hästi lõuna-, kagu- või edelapoolse kallakuga maaalad. Mõttekas oleks maa sügisel 25cm sügavuselt ette valmistada, lisada ka orgaanilist väetist, kui on või siis sama väetist, mida kasutate ka melonitele. 

 Arbuusi taimed istutada mai lõpus või juuni alguses. Kasvukohale istutataval istikul peab olema vähemalt 3-4 lehte. Kui istutate avamaale, tuleb jälgida, et öökülmade oht oleks möödas.  Enne istutamist kastke arbuusi istik eelsoojendatud veega korralikult läbi. Võtke taim ettevaatlikult potist välja, et ei vigastaks juuri, sest need on väga õrnad. Istutamisel tekkinud vigastustest taastuvad taimed aeglaselt ja see võib tekitada kuni paarinädalase kasvuseisaku. Vahed reas võiks olla 70-100cm. Pärast istutamist kastke eelsoojendatud veega, see aitab taimi siduda uue kasvupinnasega ning need juurduvad kiiremini. Eelsoojendatud vesi ongi arbuuside kastmiste  jaoks parim. Taimed võiks katta kattelooriga ja kinnitada nii, et tuul juurde ei pääseks.

Edasi tuleb nende eest hoolitseda: rohida- kobestada, kasta, väetada pealtväetisega. Õitsemise alguses eemaldage katteloor. Kunstlik tolmeldamine annab parema saagi. Ühele taimele võiks jätta , kõik ühele poolele, umbes 4 vilja ja viljatud külgvõrsed peaks ära lõikama. Viljade kasvades on oht lahtirebenemisele, et seda vältida, pange nad võrgu sisse ja riputage nööri abil spaleertraadi külge. Kui ilmad vähegi lubavad, võiks esimesi arbuuse nautida juuli lõpust alates. Viljad on küpsed, kui viljavars on kuivanud ja koputades on ilus kumav heli. Soovi korral saab neid ka lühiajaliselt säilitada.

Lisainfo

  • Kogus 0,5 gr. umbes 12 seemet

Hind 1,85 €

Profi B