PUNANE INGLITROMPET Red

Brugmansia Sanguinea

Suhteliselt vastupidav ja kiirekasvuline. Suurte lehtede all kuni 15 cm pikkused kitsad trompetikujulised õied on punased-kollased-triibulised - erilised. See inglitrompet küll ei lõhna, kuid tema välimus on seda põnevam. Väikeste lastega peredel inglitrompeteid toas kasvatada ei soovita - mürgine. Hooldades kindad kätte, igaks juhuks.

Õues valige talle soe ja tuulevaikne koht ja ta vajab nii potti kui hiljem ka pinnaseks rammusat mulda. Õue saab viia pärast öökülmade möödumist.

Alguses vajab pidevat ümberistutamist (kord kuus vähemalt), et ta saaks kasvada suureks ja ilusaks. Kindlasti väetada paar korda nädalas, alul täisväetise-, hiljem õitseväetisega. Pärast öökulmade möödumist saab viia õue, kastmist tuleb nüüd rohkem, kuid see on seda väärt. Suuremana võib ta suveks ka maha istutada, arvestades, et u. 3m² pinda kuulub temale ja sealt tahab ta süüa-juua. Mida kuumem ilm seda  rohkem. Soovitatakse kujundada väikeseks puuks, et oleks veel ilusam. Sügisel tagasi potti ja  valgesse jahetasse ruumi, nii umbes +8 -12°C. Kastke tagasihoidlikult. Toatemperatuuril peaks kastma veidi rohkem, kuid mitte liiga, et ei kukuks kasvama. Sisse tuues peate arvestama ette, et taim veidi põeb, kuid ta saab sellest varsti üle. Toatemperatuuril võib enamikku lehtedest maha visata, kuid pole hullu, kasvatab pärast tagasi. Nõrgad talvised võrsed lõigake kevadel ära. Märtsis-aprillis istutage ümber suurde viljarikka mullaga täidetud potti, siis on ka hea aeg taim tagasi lõigata, soovi korral kuni poole võrra nende pikkusest. Ning õue viige jälle sooja tuulevaiksesse kohta. Igaks juhuks muretsege koju taimekaitsevahendid. Tema vaenlasteks on kasvuhoonekarilased, kedriklest ja lehe- ja villtäid. Tegutsege kohe, kui märkate.

Ärge näppige paljakäsi lehti ja ärge sööge õisi, siis on kõik korras ja silmarõõmu jätkub kauemaks...

Lisainfo

  • Kogus 1 tk. P9 potis. UUDIS!

Hind 4,66 €

k30456