TULP Cilesta

Kauakestvad õied sarnanevad roosile. Silmatorkav värvikombinatsioon täidisõielisele tulbile: punased õied laiema kuldkollase äärega, mis võib eemalt tunduda mõnikord oranžikana. K.u.40-45cm

Tulbid vajavad külmaperioodi, nad hakkavad kasvama juba sügisel. Tõusmed kannatavad kuni -15 kraadist külma, kuid õied on märksa külmakartlikumad.

Tulbisibulad istutatakse septembris - oktoobris, või veidi hiljem, kui mulla temperatuur on u. + 10° C. Eriti sobiv on päikesepaisteline koht, kuid nad taluvad ka kerget varju. Sibul pannakse 5 – 15 cm vahedega kolme sibula kõrguse sügavusele (mõõta tipust  juurekannani ja korrutada see kolmega, keskmiselt 10-12 cm.). Seal on nad paremini kaitstud temperatuuri kõikumiste eest ja on rohkem juurdumiseks vajalikku niiskust. Muld võiks olla viljakas, kerge, neutraalne kuni kergelt aluseline või  ka nõrgalt happeline liivmuld. Väga tähtis on vee hea läbilaskvus, et sibulad mädanema ei läheks. Suuremate õite ja tugevama taime saamiseks võib istutada isegi sügavamale ja anda neile  kevadel  mineraalväetist või näit.  lehtpuu tuhka. Kastma võib hakata lehtede ilmumisel, aga umbes nädal enne õitsemist tahavad nad juba kindlasti juua, nii et, kui vihma pole, tuleks kasta ja hoida siis neid niiskuses veel paar-kolm nädalat, väetada ja seejärel võib nad rahule jätta. Närbunud õied murdke ära, et mitte koormata sibulaid seemnete kasvatamisega. Varred ja lehed lõigake maha alles pärast kolletumist, siis on ka õige aeg sibulate ülesvõtmiseks, puhastamiseks ja jagamiseks. Täidisõieliste tulpide sibulaid  oleks hea välja kaevata igal aastal, kuid vähemalt igal teisel aastal. Vihmasel suvel ja niiskest mullast on targem sibulad igal aastal üles võtta ja kuivatada. (Kui aga sibulaid üles võtta ei taheta või ei saa, tuleks neid  pärast õitsemist kohe kindlasti väetada.) Puhastage, kuivatage paar nädalat soojas hästi õhutatavas ruumis, kuid mitte päikese käes ja viige  nad siis sügisese istutamiseni jahedasse. Tagasi istutage, kui mulla temperatuur on +10°C või veelgi vähem. Kui juhtub olema kuiv sügis?!, siis jootke neid, et nad saaks juurduda. Nii on teil ilusatest ja omapärastest õitest kauem rõõmu. Vajadusel pannakse talvekate peale pärast seda, kui pinnas on juba kergelt külmunud. Kevadel pole hea katet enne eemaldada, kui kelts on sulanud.  Kattena võiks kasutata freesturvast u. 10 cm paksuse kihina, hästi sobivad ka puulehed ja kuuseoksad.

Lisainfo

  • Kogus 10 sibulat pakis

Hind 4,15 €

h35409