LAUK Beau Regard

Roosakaspurpurne keraõisik läikivate sügavroheliste lehtede kohal, mis erandina suurte laukude seas. Lehed on olemas tõesti õitsemise ajal ja isegi peale seda. Tugev vars. Õitseb enam kui kolm nädalat. Õie ø u. 18 -25cm, k. 90 -120cm. Hiline. Auhinnatud sort.

Sibula suurus 18/20

Üldiselt külmakindlad ja vähenõudlikud. On nõus kasvama kehvemas mullas, ei vaja väetamist.

Enamasti sobib neutraalne, viljakas ja kuivem savimuld, millele võiks lisada jämedat, mitte soolast liiva või kruusa. Tähtis on hea vee läbilaskvus. Täispäike. Ainult kasvuajal tahaksid niiskust, pärast lehestiku kuivamist jälle kuiva pinnast. Istutada u. 1,5 sibula läbimõõdu sügavusele . Jagada u. 3-4 aasta tagant, istutades sibulad laiali, et nad ei jääks ruumi- ja toidupuudusesse. Madalamad vahedega u. 5cm ja kõrgekasvulised u. 20cm.

Peaaegu kõikide laukude kõik osad on söödavad: salatisse lehed, pannile sibulad, pipraveskis jahvatatud seemned maitsestamiseks ning õied roogade kaunistamiseks! Suurtes kogustes ilmselt mürgised, kuid kuna nad on ka ravimtaimed,  nimelt on neil baktereid hävitav toime, siis tarvitame neid  lihtsalt  kui halva kõrvaltoimeta antibiootikume või mitmeid muid haiguseid ennetavat loodusravimit.

Lisainfo

  • Kogus 1 sibul suurusega 18/20

Hind 4,65 €

h12328